5 osnovnih karakteristike matičnih ćelija iz krvi pupčane vrpce:

Matične ćelije imaju sposobnost da prođu kroz krugove deoba ćelija, a da zadrže nediferencirano stanje. Obzirom da se uzimaju pri rođenju, one nisu prošle proces starenja čovjeka. Stare su svega 9 meseci, te su zaštićene od bilo kakvih spoljnih uticaja. Uz to, obezbeđuju mnogo brže liječenje.

One “znaju” pronaći bolesne ćelije u tkivima i pokrenuti proces liječenja. One imaju neograničeni potencijal diferenciranja u druge tipove ćelija odrasle osobe.

Primarnim tipom matičnih ćelija iz krvi pupčane vrpce mogu se izliječiti mnoga po život opasna oboljenja.   Krv iz pupčane vrpce Vaše bebe ima jedinstvene prednosti u odnosu na matične ćelije iz koštane srži. One su mlađe, mnogo vitalnije i nisu bile izložene faktoru okoline. Uz to, sačuvati krv iz pupčane vrpce Vaše bebe možete samo jednom u životu - na porođaju.

Iskoristite priliku koja se pruža samo jednom u životu

Matične ćelije se mogu transformisati u bilo koji drugi tip ćelija u tijelu, što je mogućnost regeneracije jedinstvena u medicini. Već se koriste za tretman preko 100 oboljenja, dok se brojnim istraživanjima opseg primjene stalno širi.

Čuvanjem matičnih ćelija svog djeteta danas, investirate u medicinu sutrašnjice jer se trenutno sprovodi 7. 000 kliničkih studija sa matičnim ćelijama.