NutriGenom

NutriGenom

Vaša DNA → Vaša dijeta

NutriGenom - novi genetički test koji će otkriti tajne Vašeg metabolizma

Zašto ne odgovara svima ista hrana? Zašto nemamo iste rezultate prilikom primjene dijeta? Zašto nekome treba manje vremena da postigne bolje rezultate prilikom vježbanja?

Odgovor je jedinstvena genetika svakog pojedinca.

Genetičkim analizama saznajemo koje su karakteristike našeg metabolizma.

,,Know yourself to improve yourself,,

Upoznajte sebe, svoj metabolizam i gene i obezbedite adekvatan unos hranljivih sastojaka koji čuvaju Vaše zdravlje i u potpunost zadovoljavaju potrebe cjelokupnog organizma.

Šta nudi genetički test NutriGenom?

KAKO DO REZULTATA?

BRZO I LAKO SAZNAJTE KAKAV JE VAŠ METABOLIZAM!

NutriGenom test se radi samo jednom u životu, a rezultati će Vam omogućiti da svoje životne navike zauvek potpuno uskladite sa potrebama Vašeg organizma.

Ne preporučuje se unos hrane i pića i konzumiranje cigareta 60 minuta pre uzimanja brisa.

NAJČEŠĆA PITANJA

Naših klijenata o NutriGenom testu

ŠTA VAM PRUŽA NUTRIGENOM?

NutriGenom test je analiza genetičkih varijacija koje su jedinstvene za svakog od nas. Naš cilj nije opšta dijeta koja odgovara samo malom procentu ljudi, već potpuna posvećenost Vama i potrebama Vašeg organizma. Uz personalizovani NutriGenom test saznaćete: koja je adekvatna iskorišćenost ugljenih hidrata, proteina i masti Vašeg organizma, da li ste skloni jo jo efektu ili gubljenju mišićne mase pre gubljenja masti prilikom vježbanja, koliko su osjetljivi Vaši centri za glad i sitost, kao i da li imate predispoziciju za nakupljanje visceralnog masnog tkiva?

Put ka zdravijem načinu života i željenom fizičkom izgledu ne može da se zamisli bez fizičke aktivnosti. Ukoliko niste sigurni odakle da počnete ili šta bi trebalo primjenjivati, NutriGenom će Vam pomoći. Saznaćete koja vrsta fizičke aktivnosti je u skladu sa Vašom genetikom i kako najefikasnije postići željene rezultate. 

ŠTA JE SPECIFIČNOST TESTA?

Specifičnost testa je u analizi samo onih gena koji su uključeni u sistem za kontrolu tjelesne težine, na čiju efikasnost se može uticati promjenom ishrane ili stila života i koji se značajno razlikuju kod svakog od nas.   

  • ApoA2 gen - proteina HDL čestica 
  • FABP2 gen – proteina koji učestvuje u resorpciji i oksidacii masti 
  • FTO gen - kontrolu unosa energije i osećaja sitosti, ,,gladni gen,,
  • ADRB2 gen - receptor uključen u pretvaranje molekula masti u energiju
  • ADRB3 gen - regulaciju lipolize i termogeneze 
  • PPARG gen - metabolizam masti
  • IL-6 gen - upalnih procesa   

ŠTA JE META SHAKE- REVOLUCIONARNI ,,MEAL REPLACEMENT,, ŠEJK?

U skladu sa potrebama, isključivo Vašeg metabolizma, Meta shake ima sve potrebne vitamine, minerale i hranljive sastojke. Ne sadrži laktozu, aditive i gluten i potpuno je pogodan za vegeterijance. Ukus vanile i veoma jednostavna i brza priprema učiniće ga neizostavnim delom Vaše ishrane.

SPOJ NAUKE I MODERNOG ŽIVOTA?

Kroz evoluciju čovjeka dostupnost i vrsta hrane su se mjenjali. Tokom kamenog doba ljudi su živjeli kao nomadi i lovci-sakupljači. Živjeli su u malim grupicama, hodali naokolo u potrazi za hranom i često menjali boravište kad hrane nestane. Dostupnost hrane je varirala i bilo je potrebno unijeti hranu koja će omogućiti da se preživi naredni period bez hrane.

U Neolitu, najprije na istočnom Mediteranu čovjek je počeo da koristi žitarice koje su rasle divlje na tim prostorima. Ovladali su tehnikama pravljenja oružja i oruđa i počeli sami da uzgajaju žitarice. Prvi poljoprivrednici više nisu lutali prostranstvima, hrana je bila dostupnija i odgovarala je uslovima koji su zahtijevali dugotrajne i isrcpljujuće radove obrađivanja zemlje.

Ove promjene dešavale su se postepeno i ostavljale trag u našem nasljednom materijalu, DNK. Na genetičkom nivou te promjene ostale su zapisane u vidu varijanti (polimorfizama) na DNK molekulu.

Šta nas čini jedinstvenim?

Sada svako od nas posjeduje jedinstven skup polimorfizama koji nas međusobno razlikuju i njihova analiza daje nam odgovore na pitanja koliko efikasno možemo da obrađujemo makronutrijenate (ugljeni hidrati, proteini i masti)  iz hrane koje unosimo i koja fizička aktivnost je adekvatna za naš metabolizam. 

DANAS SE O ISHRANI I ZDRAVOM ŽIVOTU RAZMIŠLJA NA NIVOU NUTRIGENETIKE?

Nutrigenetika je nauka odnosa između gena, ishrane i životnih stilova. Podrazumeva oblast genetike koja opisuje interakciju gena i nutrijenata na molekularnom nivou:

  • Uticaj nasljednih osobina, efekta genetičkih varijacija, polimorfizama na odgovor organizma na unos nutrijenata
  • Uticaj komponenata hrane na ispoljavanje osobina koje su zapisane u genima.

ZA VIŠE INFORMACIJA O TESTU

Pišite nam na: i@bio-save.ba

ZA VIŠE INFORMACIJA O TESTU

Sign In