Edukativno druženje s trudnicama održano je u Tuzli 15.03.2019. godine. Preko 120 trudnica je uživalo u zanimljivim predavanjima, te su oduševljene projektom "Naše putovanje počinje".

"Bila je to savršena prilika da se trudnice upoznaju sa brendovima, doktorima, te saznaju sve informacije koje ih zanimaju", kažu organizatori.

Inače, organizator događaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Ginekološkom klinikom Dr. Balić u Tuzli. Predavači su prezentirali teme koje su bitne za svaku trudnicu, te su tokom dvosatnog druženja odgovarali na sva pitanja, dijelili savjete, preporuke i slično.

Bio Save, kao jedan od sponzora ovog događaja je također aktivno učestvovao u edukaciji prisutnih trudnica. Naša Naida Babić, magistrica genetike i molekularne biologije, je održala predavanje na temu "Značaj pohranjivanja matičnih ćelija". Tokom ovog predavanja sve trudnice su dobile informacije o trenutnim dostignućima u regenerativnoj medicini te pokazale veliko interesovanje za pohranjivanje matičnih ćelija u Bio Save-u.

"Velika je čast i zadovoljstvo biti jedan od pozvanih predavača na ovakvom događaju i pružiti odgovore trudnicama o aktuelnostima na polju matičnih ćelija. Kako bi podržali njihovo interesovanje za ovu temu i edukaciju, Bio Save je svim učesnicama druženja poklonio vaučere za dodatnih 10 godina skladištenja matičnih ćelija u FamiCord banci, vodećoj evropskoj banci matičnih ćelija", ističe Naida Babić, genetičarka u Bio Save kompaniji.

"Smatramo da je dvosmjerna komunikacija jako bitna, te smo na jednom mjestu okupili trudnice, doktore i predstavnike kompanija s njihovim brendovima, kako bi se razmjenjivale informacije, upiti, savjeti i slično", dodaju organizatori.

Inače, projekat je naišao na ogromnu zainteresiranost u BiH, a održava se svaki mjesec u drugom gradu; Mostar, Sarajevo, Banja Luka i Tuzla.