Bio Save Fondacija je 6. septembra poslala četvoro mališana uzrasta 5 do 8 godina iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore na terapiju matičnim ćelijama u inostranstvo.

I ovog puta je Bio Save Fondacija uz pomoć i podršku Bio Save d.o.o. obavila sve potrebne korake kako bi obezbijedila mališanima da odu na terapiju koja im daje nadu da promijene život nabolje.

Radi se o porodicima koje su sačuvale matične ćelije iz pupčanika u FamiCord AG, koje će sada biti iskorištene za liječenje. 

Bio Save Fondacija osnovana je u oktobru mesecu 2013. godine od strane Bio Save d.o.o. iz Beograda i članica je Bio Save Group iz Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Albanije, sa ciljem da pomože u liječenju djece matičnim ćelijama iz pupčane vrpce, nezavisno u kojoj Banci su sačuvane njihove matične ćelije.

„Terapija matičnim ćelijama iz pupčane vrpce je nova nada za liječenje autizma i neuroloških oboljenja kod djece, i mi u Bio Save Fondaciji smo potpuno posvećeni tom izazovu“– objasnio nam je dr Aleksandar Antović direktor Bio Save Fondacije koji je sa ovim mališanima i njihovim roditeljima otišao u inostranstvo.

Možda vas zanima: Terapija matičnim ćelijama iz pupčanika kod autizma

Matične ćelije iz pupčane vrpce se koriste za liječenje više od 80 oboljenja. Svakodnevno, broj mogućih tretmana se povećava, a liječenje matičnim ćelijama postaje posebna grana medicine. Najveće blago koje roditelji mogu pokloniti svom djetetu je zdravlje i zato ne treba propustiti priliku koja se pruža samo jednom u životu da sačuvate matične ćelije iz pupčane vrpce prilikom njegovog rođenja.

Možda vas zanima:  Koje se bolesti mogu liječiti matičnim ćelijama

Svi roditelji koji su sačuvali matične ćelije svojih mališana su uložili u njegovu budućnost sa nadom da one ipak nikada neće zatrebati. Međutim, u životu se dešavaju razne stvari pa kada se dogodi da su djetetu ili rođenom bratu ili sestri potrebne, znate da imate sačuvano blago.

Šest meseci nakon sprovedene terapije matičnim ćelijama iz pupčane vrpce, ponoviće se svi testovi i analize rađene prije odlaska ove djece na terapiju, kako bi se procijenio napredak.

Tada ćemo i mi razgovarati sa roditeljima i djecom koji su u organizaciji Bio Save Fondacije i kompanije Bio Save bili u inostranstvu na terapiji matičnim ćelijama i prenijeti njihova iskustva i utiske.

Do tada puno sreće i sretan put im želimo!

 

By Bebologija & Bio Save