ZATO ŠTO MI BRINEMO O VAŠOJ PORODICI

Veliki broj roditelja je u ovom mjesecu pokazao interesovanje za pohranjivanje matičnih ćelija svoje djece.

Svjesnost roditelja o zaštiti djece i njihova želja da im osiguraju zdrave živote nam daju podstrek da finansijski olakšamo ovaj proces i pružimo sigurnost i povjerenje kakvo uživaju porodice u svim zemljama Evropske Unije. Do kraja mjeseca, svi roditelji koji se odluče na pohranjivanje matičnih ćelija za svoje dijete, ostvaruju pravo na popust od 250 € za svaki od paketa usluge.

Pružamo Vam oslonac u budućnosti, u narednom dugoročnom periodu njegujemo bezbrižnost, kako ličnu tako i porodičnu.

Na ovaj način vam se želimo zahvaliti za povjerenje koje nam pružate i zajedno sa našim partnerom FamiCord Group učiniti da dostignuća savremene medicine budu dostupna svim roditeljima u Bosni i Hercegovini.

Za sve informacije o akciji, matičnim ćelijama i trudnoći možete nas pozvati na 063 215 400 ili 063 215 406 ili nam pisati na i@bio-save.ba 

 

Zašto je važno sačuvati matične ćelije svoje bebe?

  • Krv iz pupčanika Vama i Vašem djetetu nudi jednu novu mogućnost predostrožnosti. Trenutno se proučava terapija za liječenje tipičnih bolesti koje dolaze sa godinama, kao što su infarkt, moždani udar, ateroskleroza ili dijabetes. Ukoliko sačuvate krv iz pupčanika Vašeg djeteta, znaćete da će matične ćelije biti tu kada mu budu bile potrebne i da ćete mu obezbjediti jednu otvorenu mogućnost liječenja - bez obzira na starost.

Da li matične ćelije takođe mogu koristiti roditeljima i rođenoj braći i sestrama?

  • U principu, da. Tu je od ključnog značaja da se poklapaju karakteristike tkiva. Sličan je slučaj kod donacije organa. Samo ukoliko se karakteristike tkiva donora i primaoca podudare, nakon transplatacije neće doći do opasne reakcije odbacivanja grafta. Verovatnoća da će krv iz pupčanika odgovarati i roditeljima, iznosi 50%. Definitivno su bolje šanse za upotrebu uzorka kod rođenog brata ili sestre. Ovde postoji vjerovatnoća kompatibilnosti i do 80%. U slučaju primjene uzorka za porodicu Bio Save preuzima utvrđivanje neophodne HLA tipizacije.

Šta se dešava kada mom djetetu zatrebaju matične ćelije?

  • BioKryo posjeduje sopstvenu laboratoriju koja radi svakog dana, kao i pouzdanog kurira, koji je dostupan 24 sata dnevno. Ukoliko mora brzo da se reaguje, BioKryo donosi matične ćelije u što kraćem roku u bilo koju kliniku u Evropi - naravno nakon što je krv iz pupčanika još jednom podvrgnuta detaljnim testovima kontrole. U većini slučajeva, kada je dolazilo do potrebe za primjenom uzorka sačuvanim u BioKryo, stručni tim BioKryo je, prije nego što bi termin za transpataciju matičnih ćelija bio zakazan, i po nekoliko mjeseci ranije već bio u kontaktu sa roditeljima i ljekarima.
Korisni linkovi:
  • http://www.bio-save.ba/o-maticnim-celijama/
  • http://www.bio-save.ba/biocryo/zasto-bio-save/
  • http://www.bio-save.ba/bio-kryo/banka-maticnih-celija-biokryo/
  • http://www.bio-save.ba/bio-kryo/famicord-group/