30-a uspješna transplantacija matičnim ćelijama

 

 

Uspješna transplantacija matičnih ćelija u svrhu terapeutskog tretmana je urađena za petogodišnju djevojčicu koja je bolovala od neuroblastome. Srećom njeni roditelji su napravili ispravnu odluku za budućnost njihove kćerke - odabirom pohranjivanja matičnih ćelija iz pupkovine u Viti 34. Ove ćelije su prikupljene po rođenju djeteta iz pupkovine i zamrznute na - 190 oC. Najbitniji iskorak uradili su roditelji kada su se konsultovali sa Vitom 34, koja je druga po redu najveća banka matičnih ćelija u Evropi, te sa doktorima sa Univerziteta dječije bolnice "Nino Jesus" u Madridu, povodom transplantacije matičnih ćelija njihovom djetetu.

 

Bolnica Nino Jesus

 

Djevojčica je imala uspješnu i jednostavnu transplantaciju bez komplikacija. Izvršena je autologna transplantacija ( kada je donor i primalac ista osoba) i djevojcica je preživjela. U ovih 30 uspješnih transplantacija, uzorci su prethodno pripremljeni u laboratorijama Vite 34 koja je omogućila veliki kvalitet uzoraka, što je svakako usluga koju uživaju sve porodice koje se odluče na pohranjivanje blaga iz pupčanika u Viti 34.

 

VITA 34 je jos jednom pokazala da je jedina privatna banka matičnih ćelija na njemačkom govornom području čije skladištenje i obrada matičnih ćelija dokazano i uspješno djeluje.